-->

SYNLAB ПРЕВЕНЦИЈА

Модерниот начин на живот, културолошките обичаи со намалена изложеност на сонце и отсуството на витамин D во повеќето видови храна, заедно доведуваат дефицитот на витамин D да е изненадувачки чест наод. Витаминот D се создава природно во кожата кога телото е изложено на директна сончева светлина.

Лактозната интолеранција претставува состојба на неможност или намалена способност на варење на млечниот шеќер лактоза. Лактозата со помош на ензимот лактаза (ензим кој ја разградува лактозата) во дигестивниот тракт се разградува на составни делови. Ако во организмот недостасува лактаза, неразградената лактоза доспева во дебелото црево каде создава киселини и гасови.

Фолната киселина или витамин Б9 е значајна за многу важни процеси во организмот. Организмот не може сам да ја произведе, па е неопходно да се внесе преку исхрана или во форма на суплементи. Најмногу е застaпена во овошјето и зеленчукот.

Не толерирајте интолеранција на храна!

Доколку чувствувате тегоби во дигестивниот тракт време е да му помогнете на Вашиот организам и да ја откриете причината и да ја прилагодите исхраната на Вашите индивидуални потреби.

Драги посетители! Нашата веб-страна користи колачиња со цел да ви го дадеме најрелевантното искуство со запомнување на вашите преференции и повторни посети. Со кликнување на „Прифати“, вие се согласувате да се користат СИТЕ колачиња.